Ingrediënten:

  • 250 g wortelen
  • 200 g hele hazelnoten
  • 50 g bloem
  • 50 g zetmeel
  • 6 eidooiers
  • 2 el. suiker
  • 2 el. warm water
  • ½ tl. kaneel
  • ½ tl. bakpoeder
  • 2 cl citroensap
  • 6 eiwitten
  • snufje zout
  • bakpapier
  • boter voor het invetten
  • poedersuiker voor het bestrooien
  • 1 springvorm van 24 cm doorsnede.

Bereiding:

De bereidingstijd is 60 minuten, waarvan de oven 45 minuten het werk doet.

  • Vermaal de hazelnoten fijn.
  • Schil de wortelen en snijd de uiteinden eraf.
  • Rasp de wortelen fijn en meng ze met citroensap.
  • Klop de 6 eidooiers, 2 el. water en 2 el. suiker 3 minuten in de mengkom op de hoge snelheid tot een romige massa. Giet deze massa in een andere schaal.
  • Verwarm de oven voor naar 180° C. Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de zijkant goed in.
  • Klop de eiwitten met een snufje zout in de mengkom stijf.
  • Meng de eigeel-massa met de geraspte wortelen, hazelnoot-poeder, meel, zetmeel, kaneel, bakpoeder en boter. Vouw het losgeklopte eiwit voorzichtig door de massa en vul de springvorm daar onmiddellijk mee.
  • Ongeveer 45 minuten in de oven zetten op 180° C. Daarna uit de oven halen en laten afkoelen in de springvorm. Bestrooien met poedersuiker.

Veel geluk bij het bereiden van dit recept!

Om dit gerecht makkelijker te maken is het handig om een keukenmachine te gebruiken.