Ingrediënten

Vulling:

  • 2 appels

Deeg:

  • 120 gr bloem
  • 100 gr ongezouten roomboter
  • 50 ml water
  • 2 gr zout

Karamel:

  • 130 ml slagroom
  • 150 gr witte basterdsuiker

Bereiding:

De bereidingstijd is 50 minuten, waarvan de oven 30 minuten het werk doet. 4 uur wachttijd.

  • Meng de deegingrediënten tot de blokjes bijna compleet zijn
  • Herhaal de eerste stap nog een keer (drie keer uitrollen en vouwen) en plaats het deeg weer 2 uur in de koelkast.
  • Karamelliseer de suiker totdat een mooie karamelkleur is bereikt.
  • Verwarm de slagroom (in de magnetron) tot 70 °C. Roer de gekaramelliseerde suiker en de verwarmde slagroom door elkaar tot er een homogene massa ontstaat.
  • Schil de appels en snijd ze in plakjes.
  • Vet een bakblik in en spuit wat karamel op de bodem. Leg daarna de appelpartjes dakpansgewijs in het bakblik.
  • Rol het korstdeeg uit op 2 mm. Bedek de appels met het deeg.
  • Bak de taart gedurende 30 minuten af op 220 °C in een voorverwarmde oven.

Tip: Geen tijd? Gebruik dan bladerdeeg uit de diepvries i.p.v. het deeg.

Veel geluk bij het bereiden van dit recept!

Om dit gerecht makkelijker te maken is het handig om een keukenmachine te gebruiken.