Ingrediënten:

  • 3 eieren
  • 125 g suiker
  • 80 g bloem
  • 4 lepels room of zure room
  • 1 tl. bakpoeder
  • 4 appels
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 120 g suiker voor de karamel
  • boter voor de karamel
  • zout

Bereiding:

De bereidingstijd is 60 minuten, waarvan de oven 45 minuten het werk doet.

  • Schil de appels, snijd ze in acht stukken en snijd deze daarna door midden.
  • Om de karamel te maken, verwarmt u de suiker met wat boter in een pan, tot de suiker karamelliseert.
  • Maak de taart bij voorkeur in een ovenschaal met antiaanbaklaag en een doorsnede van 24 cm. Verdeel de karamel gelijkmatig over de bodem en leg de stukjes appel daar bovenop. De onderkant moet volledig bedekt zijn - voeg indien nodig meer appel toe.
  • Scheid de eieren. Klop de eiwitten in de mengkom met wat zout tot een meringue. Haal de meringue eruit.
  • Doe nu de eidooiers en suiker in de kom en klop ze 4 minuten op op hoge snelheid. Voeg vervolgens bloem, room en bakpoeder toe en roer het geheel 3 minuten op lage snelheid.
  • Vouw daarna de meringue erdoor. Doe dit tot alle ingrediënten goed zijn gemengd. Strooi vanillesuiker over de appels en bedek ze met het beslag.
  • 45 minuten in de oven zetten op 170° C en warm serveren.

Tip: Met zure room of vloeibare slagroom serveren

Veel geluk bij het bereiden van dit recept!

Om dit gerecht makkelijker te maken is het handig om een keukenmachine te gebruiken.