Ingrediënten:

De ingrediënten zijn voor 6 personen.

Kruidenpasta:

  • ½ bosje peterselie
  • 1 takje rozemarijn
  • ½ bosje tijm
  • ½ bosje majoraan
  • 1 teentje knoflook
  • 2-3 el walnotenolie
  • 3 el grove mosterd
  • zout
  • zwarte peper uit de molen

Vlees:

  • 1 kg runderfilet uit het middenstuk
  • 2 el olijfolie
  • Aluminiumfolie

Bereiding:

De bereidingstijd is 60 minuten, waarvan de oven 40 minuten het werk doet.

  • Verwarm uw oven voor op 180°C.
  • De kruiden onder koud water afspoelen en droog schudden. De blaadjes van de takjes plukken. De teentjes knoflook pellen en samen met de kruiden fijn hakken.
  • In een kleine kom doen en met walnotenolie, mosterd, zout en peper tot een kruidenpasta mengen.
  • De runderfilet kort onder koud water afspoelen en droogdeppen met keukenpapier. De olijfolie in een pan verhitten en het vlees rondom kort aanbraden.
  • Het vlees op de bakplaat leggen, met de kruidenpasta bestrijken en vervolgens op 180°C grillen voor 40 á 50 minuten.
  • Na het grillen de runderfilet in aluminiumfolie wikkelen en circa 10 minuten laten rusten.