Ingrediënten:

Vis:

  • 8 bot-filets
  • Zout
  • sap van een halve citroen
  • 20 g boter voor de schotel

Saus:

  • 60 g Goudse kaas
  • 20 g zachte boter
  • wat witte wijn peper
  • 2-3 el. zoete room
  • 2 el. gehakte peterselie

Bereiding:

De bereidingstijd is 25 minuten, waarvan de oven 15 minuten het werk doet.

  • Rasp de kaas.
  • Spoel de bot-filets af in koud water en dep ze droog. Strooi zout erover en sprenkel daarna citroensap erover.
  • Vet een ovenschaal in. Rol de filets op en zet ze vast met prikkertjes. Leg ze in de schaal.
  • Roer in een mengkom kaas, boter, witte wijn, peper en room met de garde. Bedek de filets met dit mengsel en leg ze ongeveer 15 minuten in de op 180° C voorverwarmde oven.
  • Bestrooi ze met peterselie voordat u ze serveert.