Ingrediënten:

Voor de mayonaise:

  • 2 eieren
  • 1 tl mosterd
  • 1 snufje zout
  • zwarte peper uit de molen
  • 1 tl citroensap
  • 1 tl suiker
  • 1 beker bioyoghurt (150 g)
  • ca. 200 ml olie
  • 2 el tomatenketchup

Voor de rauwkost:

  • 4 wortels (ca. 200 g)
  • 2 kleine knolrapen
  • 1 kleine selderijknol
  • 1 rammenas
  • 1 bosje radijs
  • 2 kleine zure appels
  • 1 citroen
  • 1 bosje bladpeterselie

Bereiding:

De bereidingstijd is 10 minuten met uw Bosch keukenmachine.

  • Doe de eieren met de mosterd, het zout, de peper, citroensap en suiker in de mixer en mix.
  • Doe dan, terwijl de keukenmachine aan blijft staan geleidelijk de olie via de vulopening erdoor Mix, wanneer de mayonaise gebonden is, op de laagste stand de yoghurt erdoor.
  • Giet de helft van de mayonaise in een schaal, voeg aan de overige mayonaise de ketchup toe en mix korte tijd. Giet dit eveneens in een schaal.
  • Voorzie de keukenmachine van de Aziatische groenteschijf (naar keuze ook de fijne kan van de raspschijf gebruiken). Pel en was de groenten en appels grondig. Verwerk iedere groentesoort apart.
  • Schakel na het kleinmaken van de verschillende groentesoorten iedere keer het apparaat uit, haal de groente eruit en rangschik op borden. Doe de appels en selderij bij elkaar en strooi de radijs over de rammenas. Giet het citroensap over de appels en wortels.
  • Breng de mayonaise op smaak met zout en peper, verdeel erover, hak de peterselie en strooi erover heen.

Veel geluk bij het bereiden van dit recept!

Om dit gerecht makkelijker te maken is het handig om een Aziatische groenteschijf of raspschijf te gebruiken.