Ingrediënten:

Bodem:

  • 500 g bloem
  • 1 zakje droge gist
  • 1 tl. suiker
  • snufje zout
  • 40 ml olie
  • 250-300 g warm water

Topping:

  • gepelde tomaten
  • zout
  • Mozzarella
  • ham
  • champignons
  • oregano
  • zwarte olijven
  • olie

Bereiding:

De bereidingstijd is 35 minuten, waarvan de oven 15 minuten het werk doet. 1 uur en 45 minuten wachttijd om het deeg te laten rijzen.

  • Roer de gist en het warme water in een mengkom.
  • Voeg de overige ingrediënten van het deeg toe en kneed het tot glad deeg.
  • Dek de mengkom af en zet deze op een warme plaats tot het deeg zichtbaar is gerezen (ongeveer 45 minuten).
  • Kneed het deeg nogmaals.
  • Vorm het deeg tot een bal en leg deze voor een uur onder een vochtige doek op een ingevette bakplaat.
  • Rol de bodem uit op het blad (met een beetje olie) en leg de gepelde tomaten erop.
  • Strooi een beetje zout erover. Voeg de ham (in dunne plakjes), champignons, olijven, mozzarella en oregano toe.
  • Besprenkelen met olie en ongeveer 15-20 minuten in de oven zetten op 180°C