Ingrediënten:

  • 50 g pijnboompitten
  • 3 - 4 bosjes basilicum (ca. 75 g)
  • 2 - 3 knoflooktenen
  • zout (evt. grof zeezout)
  • 100 ml koudgeperste olijfolie
  • 50 g geraspte Pecorino of Parmezaanse kaas
  • zwarte peper uit de molen

Bereiding:

De bereidingstijd is 5 minuten met uw Bosch keukenmachine

  • Rooster de pijnboompitten licht in een droge pan. Rits de basilicumblaadjes van de stengels, ontvel de knoflookteentjes.
  • Plaats de multi-mixer met het universele mes. Hak de pijnboompitten, basilicum, knoflook, 1 tl. zout en de helft van de olijfolie gedurende 1 min. op de laagste stand goed fijn.
  • Meng geleidelijk de kaas erin, giet vervolgens de rest van de olie erbij. Breng op smaak met peper en zout.

Veel geluk bij het bereiden van dit recept!

Om dit gerecht makkelijker te maken is het handig om een keukenmachine te gebruiken.