Ingrediënten:

  • 4 rijpe peren (ongeveer 750 g)
  • 4 el. Citroensap
  • 2 el. Rum
  • 50 g boter
  • 1 el. honing
  • 100 g hazelnoten (gepeld)
  • crème fraîche
  • 4 el. zoete room
  • 2 el. suiker
  • 1 vlakke tl. kaneel
  • vet voor de schaal

Bereiding:

  • Spoel de peren af, snijd ze in kwarten en verwijder de klokhuizen.
  • Snijd ze in dikke plakken.
  • Sprenkel citroensap over de plakjes peer en leg ze op een ingevette ovenschaal.
  • Besprenkel ze met rum.
  • Hak ongeveer 100 g van de hazelnoten fijn met een stamper of in de blender.
  • Verhit de boter en honing in een pan. Voeg de gehakte hazelnoten toe en roerbak ze. Vouw de crème fraîche en room erdoor. Van het vuur halen.
  • Gelijkmatig verdelen over de peren. Meng kaneel en suiker en strooi dit er overheen. Ongeveer 30 minuten in de oven zetten op 180° C.
  • Hak de resterende hazelnoten in tweeën of vieren en verspreid ze over de gratin.
  • Serveer ze warm met licht opgeklopte room.

Tip: U kunt de appels vervangen door peren.

Veel geluk bij het bereiden van dit recept!

Om dit gerecht makkelijker te maken is het handig om een keukenmachine te gebruiken.