Ingrediënten:

  • 1 grote courgette
  • 150 g feta
  • 50 ml slagroom
  • 50 g kwark
  • 2 eieren
  • zout en peper
  • 200 g salami en parmaham, in dunne plakjes
  • 2 el. olijfolie
  • waterkers

Bereiding:

De bereidingstijd is 60 minuten, waarvan de oven 40 minuten het werk doet.

  • Verwarm de oven voor naar 175° C.
  • Rasp de courgette. Doe de geraspte courgette in een zeef en voeg
  • wat zout toe. Laat de courgette. Ongeveer 10 minuten laten staan en druk daarna de overtollige vloeistof eruit.
  • Meng kaas, slagroom, kwark en eieren in een blender. Voeg de
  • geraspte courgette toe en breng het mengsel op smaak met voornamelijk peper en eventueel wat zout (de kaas is al zout).
  • Verdeel het mengsel over vier ingevette bakvormen. Plaats de
  • bakvormen in een waterbad (bijvoorbeeld in een braadpan of grote ovenschaal) en bak ze ongeveer 40 minuten.
  • Serveren met waterkers, salami en ham.

Tip: U kunt in plaats van feta ook andere kaassoorten gebruiken, zoals geitenkaas. Serveren met een salade en vleeswaren.