Ingrediënten:

  • Scheid de 10 eieren en klop het eiwit stijf. Klop in de mengkom de eierdooiers, suiker en vanillesuiker met de garde tot het geheel schuimig is en voeg geleidelijk bloem en bakpoeder toe.
  • Vouw daarna snel het eiwit erdoor en giet alles in een ingevette springvorm. 35-45 minuten in de oven zetten op 180° C.
  • Scheid 3 eieren. Klop in de mengkom de eiwitten en suiker met de garde op hoge snelheid tot het stevig is.
  • Voeg de eidooiers, mascarpone en indien gewenst rum toe en meng het geheel voorzichtig en kort.
  • Snijd intussen de sponscake in repen van 2 cm dik. Meng de koffie en Marsala in een kom en dompel de repen sponscake er even in.
  • Leg de repen op een bakplaat of bakvorm en bedek deze met een laag vulling. Leg hier een tweede laag sponscake repen overheen en bedek deze laag ook weer met de mascarpone-vulling. Strooi door een fijne zeef cacaopoeder op de bovenste laag.
  • Een paar uur in de koelkast zetten voordat u het serveert.

Bereiding:

  • Keukenmachine (roergardes) klaarzetten en alle ingrediënten voor het deeg mengen ( niet te lang roeren).
  • Het deeg tot een bal kneden en met huishoudfolie minstens 1 uur in de koelkast laten staan.
  • De heteluchtoven voorverwarmen op 160°C.
  • Het fruit in een cakevorm van 25 cm doorsnede leggen.
  • Nu de strooisuiker en de Chinese vijfkruidenpoeder in een kleine schaal mengen. Een theelepel van het mengsel achterhouden en de rest van het mengsel over het fruit doen.
  • Vervolgens het fruit met het vanille-extract besprenkelen.
  • Op een met een dunne laag bloem bestoven oppervlak het deeg dusdanig uitrollen, dat de doorsnede iets groter is dan die van de cakevorm.
  • Met geklopt ei de rand van de cakevorm bestrijken en het deeg erin leggen. De deegranden moeten goed aangedrukt worden, zodat de bovenkant van het korstdeeg niet afgesloten is. Uitstekende deegranden afsnijden.
  • De overgebleven deeg opnieuw uitrollen en daar decoratieve bladfiguren voor de bovenkant van de cake uit maken.
  • Nu het deegdeksel met het geklopte eiwit bestrijken en de rest van het mengsel van suiker en Chinese vijfkruidenpoeder erover strooien.
  • De cakevorm op een bakplaat zetten en gedurende 35-40 min. bakken, tot het een goudbruine kleur krijgt.

Veel geluk bij het bereiden van dit recept!

Om dit gerecht makkelijker te maken is het handig om een keukenmachine te gebruiken.