- Scheid de 10 eieren en klop het eiwit stijf. Klop in de mengkom de eierdooiers, suiker en vanillesuiker met de garde tot het geheel schuimig is en voeg geleidelijk bloem en bakpoeder toe.
- Vouw daarna snel het eiwit erdoor en giet alles in een ingevette springvorm. 35-45 minuten in de oven zetten op 180° C.
- Scheid 3 eieren. Klop in de mengkom de eiwitten en suiker met de garde op hoge snelheid tot het stevig is.
- Voeg de eidooiers, mascarpone en indien gewenst rum toe en meng het geheel voorzichtig en kort.
- Snijd intussen de sponscake in repen van 2 cm dik. Meng de koffie en Marsala in een kom en dompel de repen sponscake er even in.
- Leg de repen op een bakplaat of bakvorm en bedek deze met een laag vulling. Leg hier een tweede laag sponscake repen overheen en bedek deze laag ook weer met de mascarpone-vulling. Strooi door een fijne zeef cacaopoeder op de bovenste laag.
- Een paar uur in de koelkast zetten voordat u het serveert.