Ingrediënten:

  • 400 g rijpe tomaten
  • 1 middelgrote komkommer
  • 1 groene paprika
  • 1 middelgrote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 sneetjes witbrood
  • 1 el rode wijnazijn
  • 2 el olijfolie
  • Zout, zwarte peper uit de molen
  • 1 tl boter
  • 120 ml water

Bereiding:

De bereidingstijd is 5 minuten met uw Bosch keukenmachine

  • Leg 2 tomaten opzij. Snij de overige tomaten in en leg ze kort in het kokende water. Laat ze koud schrikken, pel en snij in dobbelsteentjes.
  • De helft van de paprika, ui en knoflook schillen en fijn snipperen. Doe ze samen met de gesneden tomaten in de mixer en pureer.
  • Besprenkel de 3 sneetjes witbrood met azijn en 120 ml water en laat kort intrekken. Doe met de olie bij de gepureerde groente en mix kort, tot er een lichte crème ontstaat. Maak op smaak met zout en peper en laat minstens 3 uur in de koelkast intrekken.
  • Voor serveren de derde snee brood in kleine blokjes snijden en goudbruin roosteren in de boter. Snij de rest van de groente in zeer kleine blokjes en serveer dit samen met de croutons in de ijskoude soep.

Veel geluk bij het bereiden van dit recept!

Om dit gerecht makkelijker te maken is het handig om een keukenmachine te gebruiken.