We weten allemaal hoe geweldig vers gebakken focacciabrood kan zijn. De perfect knapperige korst, de dampende zachte binnenkant. En de hartige, heerlijke smaak die ervoor zorgt dat gasten terugkomen voor meer. Het enige dat nodig is, is een scheutje olijfolie en presto, de tijd om je aan te melden voor MasterChef is gekomen!
Maar hoe geef je een frisse nieuwe draai aan een beproefde klassieker? Voeg er wat eetbare bloemen aan toe om er iets buitengewoons van te maken.
Ingrediënten (voor 1 brood)
Om te beginnen heb je nodig:
- • 300 g tarwebloem (T405)
- • 1 handvol eetbare bloemen
- • 1 tl suiker / 1 tl zout
- • ½ zakje gist / 3 el olijfolie
- • 1 snufje zeezout / 150 ml lauw water
- • 1 bakplaat
Bereiding:
Bereiding 85 minuten (15 min voorbereiding, 45 min rust, 25 min bakken)
- Stap 1. Meng bloem met suiker en zout in een kom. Voeg gist toe.
- Stap 2. Voeg 150 ml lauw water en olijfolie toe en kneed alles 5 min met de deeghaak van de handmixer tot een glad deeg.
- Stap 3. Dek af en laat ca. 30 minuten rusten.
- Stap 4. Verwarm de oven voor op 220 °C (heteluchtoven: 200 °C
- Stap 5: Kneed het deeg op een licht met bloem bestoven werkvlak en rol het deeg uit tot een dikte van 2-3 cm.
- Stap 6: Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en laat nog 15 minuten rusten.
- Stap 7: Druk met je vingers kleine kuiltjes in het opgeblazen deeg en bestrijk het deeg vervolgens met olijfolie.
- Stap 8: Bestrooi met zeezout en bloemen naar smaak.
- Stap 9: Bak ongeveer 35 min, tot de randen goudbruin zijn.
- Stap 10: Geniet ervan!