- Snijd de kippenpootjes bij het gewricht doormidden. Snijd de kipfilets schuin in tweeën. Snijd ook de kippenvleugeltjes bij de gewrichten doormidden. Gooi de topjes van de vleugels weg.
- Schrap de wortels en schil de uien en de knoflook. Snijd de wortels in stukjes van 2 cm. Halveer de uien en snijd ze in plakken.
- Verwijder de schil van de knoflook, hak de knoflook fijn meng het met de tijm. Maak de champignons schoon. Was ze indien nodig heel kort en maak ze goed droog met wat keukenpapier. Snijd de grootste champignons in dikke plakken.
- Doe de olie en het spek in de AutoCook-pan. Stel het fry-programma in, selecteer long en stel de temperatuur in op 160 °C. Druk op Start. Bak het spek 5 minuten met het deksel open.
- Breng ondertussen de stukken kip op smaak met peper en zout en rol ze door de bloem. Haal na 5 minuten de spekblokjes uit de AutoCook en leg ze even aan de kant.
- Verdeel de kip in twee porties. Bak beide porties met het deksel open nog zo'n 12 minuten in het spekvet totdat ze mooi goudbruin zijn. Haal ze uit de AutoCook en leg ze even aan de kant. Doe 5 minuten voordat het programma is afgelopen de wortels, ui, knoflook en champignons in de AutoCook-pan. Breng op smaak met peper en zout en bak ze met het deksel open totdat het signaal klinkt.
- Roer de tomatenpuree door het wortel-champignonmengsel. Blus het mengsel af met de cognac en rode wijn en giet de bouillon erbij. Doe het spek en de kipstukjes weer in de pan en roer het geheel nog eens door.
- Sluit het deksel. Stel het cooking-programma in, selecteer long en druk op Start. Gebruikt u de snelkookfunctie van de AutoCook Pro, vergrendel het deksel dan met het drukvergrendelingshandvat en stel de timer in op 27 minuten. Druk op Start. Was de peterselie en hak deze fijn.
- Doe het deksel open zodra het signaal klinkt en breng de saus op smaak met peper en zout. Leg de coq au vin naast de groenten en de saus en besprenkel het geheel met een royale hoeveelheid peterselie.
Energiewaarde per portie: 718 kcal
Tip: Dien het gerecht op met stokbrood of pasta.