Ingrediënten (voor 2 liter):

Consommé:

  • 2 kg rundvlees-botten
  • 300 g knolselderij
  • 300 g wortelen
  • 300 g prei
  • 2 uien
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 kruidnagels
  • 2 jeneverbessen
  • Kruiden naar smaak (zoals tijm, peterselie)
  • 1 el. peperkorrels
  • Zout

Julienne:

  • 400 g knolselderij, prei, wortelen

Bereiding:

De bereidingstijd is 30 minuten en daarnaast nog 2 uur zacht koken.

  • Breng water aan de kook in een grote pan. Blancheer de runderbotten gedurende 30 sec. in kokend water. Laat ze daarna uitlekken en spoel ze in koud water.
  • Breng de botten aan de kook in koud water met schoongemaakte, gesneden groenten. Halveer de uien kruiselings en bruineer ze aan de platte kant in een pan zonder olie.
  • Voeg uien en kruiden toe aan de pan. Laat de pan 2 uur zachtjes koken en verwijder om de 10 minuten het vuile schuim met een pollepel.
  • Zeef de consommé door een zeef met een schone theedoek. Reduceer het tot 2 liter en breng het voorzichtig op smaak met zout.
  • Plaats de schijf voor Aziatische groenten in de keukenmachine. Schil en was de knolselderij, prei en wortelen, snijd ze in stukken van 5 cm en snijd deze in reepjes in de keukenmachine of snij met de hand.
  • Blancheer deze snel in een beetje zout water en plaats ze in soepkommen terwijl ze nog warm zijn. Vullen met consommé.