Ingrediënten:

  • 3-4 citroenen (voor 150 ml sap)
  • 200 ml water
  • 170 g suiker
  • 150 yoghurt
  • 4 witte gelatineblaadjes

Bereiding:

De bereidingstijd is 20 minuten met uw Bosch keukenmachine en vervolgens 40 minuten laten rusten.

  • Pers de citroenen met behulp van een citruspers goed uit zodat u 150 ml sap verkrijgt.
  • Meng het citroensap, het water, de suiker en yoghurt in de mixer.
  • Week de gelatine gedurende ca. 15 min. in koud water, druk lichtjes uit en verwarm in een kleine pan terwijl u voortdurend roert, maar breng niet aan de kook.
  • Voeg de warme gelatine aan de massa toe terwijl de mixer draait.
  • Giet de bereide massa onmiddellijk in de ijsroommachine.
  • Laat ca. 40-50 min. rusten

Veel geluk bij het bereiden van dit recept!

Om dit gerecht makkelijker te maken is het handig om een keukenmachine te gebruiken.