Ingrediënten:

  • 250 g kookchocolade
  • 5 eierdooiers
  • 50 g banketbakkersuiker (of poedersuiker)
  • 4 eiwitten
  • snuifje zout
  • 500 ml room
  • 2 cl brandewijn
  • 1 sterke espresso

Bereiding:

De bereidingstijd is 25 minuten en daarnaast 3 á 4 uur in de koelkast koelen.

  • Hak de chocolade in stukjes en smelt deze in een metalen kom boven een pan met stomend water. Roeren tot een gladde massa. De chocolade apart zetten en laten afkoelen naar kamertemperatuur.
  • Hak de chocolade in stukjes en smelt deze in een metalen kom boven een pan met stomend water. Roeren tot een gladde massa. De chocolade apart zetten en laten afkoelen naar kamertemperatuur.
  • Klop de 5 eidooiers met poedersuiker in een tweede metalen kom boven dampend water tot een witte en romige massa.
  • Gebruik in de mengkom intussen de garde om eerst de room en daarna de eiwitten en een snufje zout stijf te kloppen.
  • Wanneer de chocolade en romige eidooier dezelfde temperatuur hebben bereikt, vouwt u de chocolade voorzichtig onder het eigeel en vouwt u daarna afwisselend het geklopte eiwit en de room erdoor.
  • Voeg tenslotte de brandewijn en de sterke espresso toe. Pas op: Roer niet teveel, anders gaan het eiwit en de room weer scheiden
  • Minstens 3-4 uur in de koelkast zetten

Veel geluk bij het bereiden van dit recept!

Om dit gerecht makkelijker te maken is het handig om een keukenmachine te gebruiken.