Ingrediënten:

Voor de appel-crème:

  • 7 appels
  • 300 ml water
  • 200 ml droge witte wijn
  • 1 kaneelstokje
  • citroen
  • suiker naar smaak
  • 1 el aardappelmeel

Voor het amandelbeschuit:

  • 4 eiwitten
  • snufje zout
  • 120 g suiker
  • snufje vanillesuiker
  • 120 g instant bloem (gewoon meel is ook goed)
  • 100-200g hele ongepelde amandelen
  • een paar druppels bittere amandel-essence of 1-2 el. Amaretto-likeur

Bereiding:

Appel-crème:

  • Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snijd ze in stukken en kook ze met het kaneelstokje in water en de wijn tot ze zacht zijn.
  • De kaneel eruit halen en mixen in een blender. Voeg citroensap en suiker toe naar smaak.
  • Roer bloem of meel met wat water in een pan en voeg dit al roerend langzaam toe aan de appel-massa. Verwarm het tot het begint te koken.
  • Neem de pan van het vuur en laat de crème afkoelen.

Amandelbeschuit:

  • Klop het eiwit en zout in de mengkom tot het stijf is. Vouw voorzichtig alle andere ingrediënten erdoor.
  • Bedek een rechthoekige bakvorm met bakpapier en vul de bakvorm met het beslag
  • Plaats de bakvorm in de oven op 200° C tot de bovenkant lichtbruin is. Uit de oven halen en laten afkoelen.
  • Snijden in plakken van ongeveer 1 cm dik daarna op een bakplaat in de oven leggen op ongeveer 120° C tot ze droog zijn.

Tip: Bewaar het overgebleven amandel-beschuit in een blik. Op die manier blijft de smaak langer behouden.

Veel geluk bij het bereiden van dit recept!

Om dit gerecht makkelijker te maken is het handig om een keukenmachine te gebruiken.