In conventionele ovens wordt warmte opgewekt door de verwarmingselementen aan de boven- en onderkant van de oven. Afhankelijk van de oven kan de warmte aan de boven- of onderkant afzonderlijk worden geregeld. De meeste ovens hebben tegenwoordig zowel circulatielucht als boven- of onderverwarming of een combinatie daarvan.
In de hetelucht-modus wordt de hitte gelijk verdeeld omdat de ventilator de warme lucht continu rondblaast in de oven om alle delen van het voedsel te verwarmen. Circulerende lucht is trouwens ideaal voor het bakken van meerdere pizza’s tegelijkertijd. Maar let op: gerechten hebben ook de neiging om sneller uit te drogen.
Soms geven recepten alleen de temperatuur aan voor ovens met boven- of onderverwarming of voor circulatieovens. Wij hebben de oplossing: door gewoon 20°C van de boven- of ondertemperatuur af te halen kom je aardig in de buurt van de juiste temperatuur voor een heteluchtverwarming. Bijvoorbeeld, 200°C voor boven- of onderverwarming wordt 180°C bij een heteluchtverwarming.
Elk deeg heeft een net iets andere baktijd en temperatuur nodig. Gebak in hoge vormen, zoals cakes, duurt langer dan bijvoorbeeld koekjes. Kijk voor meer en gedetailleerde tips in de handleiding van je oven. En wist je dat je gistdeeg sneller kunt laten rijzen in de oven? De ontdooistand is hier de beste keuze, want die zorgt ervoor dat het niet te heet wordt voor het deeg.
Er wordt niet langer een beroep gedaan op jouw keukenervaring om de oven optimaal te kunnen gebruiken. Met innovatieve functies als PerfectBake, PerfectRoast en automatische instellingen maken we het koken voor jou zo makkelijk mogelijk. Zodat jij altijd op een perfect resultaat kunt rekenen.
Dankzij jouw feedback verbeteren wij iedere dag onze website. Laat anoniem feedback achter via de korte vragenlijst of neem contact op met onze klantenservice voor specifieke vragen of ondersteuning.