Ingrediënten
  • 280 g wortel
  • 7 eieren
  • 70 g bloem
  • 280 g gemalen hazelnoten
  • 1 tl bakpoeder
  • 200 g marsepein
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 100 g suiker
  • 0,25 tl zout
  • 100 g poedersuiker
  • 25 g water
  • 100 g abrikozenjam
  • 100 g geschaafde amandelen
  • 12 marsepeinen wortelen (ter decoratie)
  • boter (om in te vetten)
  • meel (om te bestuiven)

Verder nodig:
  • staafmixer met garde en rasp (bijv. de Bosch MaxoMixx)
  • keukenmachine met garde (bijv. de Bosch MUM keukenmachine)
  • oven
  • springvorm (26 cm doorsnede)
  • dunschiller
  • 2 kleine kommen
  • 2 grote kommen
  • rubberen spatel
  • bakplaat
  • bakpapier
  • paletmes

Bereiding

Stap 1
Verwarm de oven voor op 170°C boven- en onderwarmte. Vet de springvorm in met boter. Was en schil de wortelen, rasp met de keukenmachine (gebruik voor het beste resultaat de Bosch MUM keukenmachine met het raspopzetstuk om de wortelen snel en gelijkmatig te raspen) en zet opzij. Scheid de dooiers van het eiwit.

Stap 2
Meng de bloem, hazelnoten en bakpoeder in een grote kom en zet opzij.

Stap 3
Mix de marsepein met het eigeel en de gemalen kaneel met de staafmixer tot een gladde massa. Doe vervolgens in een kom. Klop met de handmixer of keukenmachine de eiwitten met suiker en een snufje zout tot het stijf wordt. Spatel het dan geleidelijk door het marsepeinmengsel.

Stap 4
Voeg dan langzaam het bloemmengsel en de geraspte wortelen toe. Mix tot een glad geheel.

Stap 5
Giet de mix in de ingevette springvorm. Bak ca. 40 minuten. Test met een satéprikker of de cake gaar is. Dan laten afkoelen.

Stap 6
In de tussentijd rooster je wat geschaafde amandelen tot ze goudbruin zijn. Leg de geschaafde amandelen op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze ca. 10 minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen.

Stap 7
Zeef voor het glazuur de poedersuiker in een grote kom, voeg geleidelijk water toe en klop tot het dik, maar nog steeds vloeibaar is. Als de cake volledig is afgekoeld, bedek je deze met abrikozenjam met een paletmes en voeg je daarna het glazuur gelijkmatig toe. Om de paastaart helemaal af te maken versier je de bovenkant met marsepeinen wortelen en decoreer je de randen met geschaafde amandelen. Geniet ervan!