- Scheid tien eieren en klop het eiwit stijf. Klop het eigeel samen met de tien eetlepels suiker en het zakje vanillesuiker tot een schuimig geheel en voeg daarna beetje bij beetje het meel en de bakpoeder toe. Vouw dan het stijfgeklopte eiwit erdoorheen en stort dit mengsel in een ingevette springvorm. Bak 35 tot 45 minuten bij 180ºC.
- Scheid de drie overgebleven eieren. Klop in de keukenmachine het eiwit met 150 gram suiker op de hoogste stand tot een vaste, lobbige substantie ontstaat. Voeg het eigeel, de mascarpone en eventueel de rum toe en mix kort op de laagste stand.
- Snijd het afgekoelde biscuitgebak in repen van 2 cm dik. Meng de koffie en de marsala in een schaaltje en doop de cakereepjes er kort in.
- Bedek de bodem van een bord of schaal met de reepjes cake en doe er een laag van de mascarponecrème overheen. Bedek vervolgens met een nieuwe laag cake en doe ook daar weer een laag van de crème op. Bestrooi de bovenkant met cacaopoeder door een fijne zeef.
- Zet de tiramisu voor het serveren enkele uren in de koelkast.
Tip: voor een minder originele maar net zo lekkere tiramisu kun je ook lange vingers of pavesini gebruiken in plaats van het biscuitgebak.
Veel plezier bij het bereiden van dit recept!