Verder naar inhoud
Huishoudapparaten
Inloggen / registreren

Top 5: tips om je oven te reinigen

Je oven reinigen

Voor de reiniging van je oven schoonhouden heb je heel wat keuzes.

Je oven schoon houden kan een moeilijke opgave zijn. De beste en meest voor de hand liggende tip om je oven schoon te houden, is om vuil meteen te verwijderen. Maar er zijn nog veel meer handige tips en functies om je oven te reinigen, die je niet alleen tijd maar ook veel moeite besparen.

Gebruik een deksel!

Gebruik een deksel!

Waarschijnlijk is de eenvoudigste manier om je oven schoon te houden, voorkomen dat hij vuil wordt. Als je iets maakt dat zou kunnen spatten, gebruik dan altijd een deksel om je gerecht te bedekken. Zo blijft de ovenruimte perfect schoon tijdens het bakproces.

Haal je trukendoos boven

Gebruik een braadzak

Braadzakken zorgen er niet alleen voor dat de warmte gelijkmatig over het vlees wordt verdeeld en dat het vocht wordt vastgehouden, ze voorkomen ook dat je oven vuil wordt. Door braadzakken te gebruiken, bespaar je dubbelop: ze verkorten de bereidingstijd én de tijd die je zou besteden aan het reinigen van je oven.

Druk op de juiste knop

Druk op de juiste knop.

Als je oven over de pyrolytische reinigingsfunctie beschikt, zal deze voor jou automatisch vlekken en spatten verwijderen. Tijdens deze slimme pyrolytische zelfreinigingscyclus wordt de oven tot 480 °C verwarmd. Vet- en etensresten worden verbrand tot as, die je daarna makkelijk kunt wegvegen als de oven is afgekoeld. Zo reinig je de oven eenvoudig met een druk op de knop.

Bekijk de schoonmaak opties

Geen aangebrande etensresten meer op je bakplaten.

Geen aangebrande etensresten meer op je bakplaten.

Aangebrande etensresten op een bakplaat zijn moeilijk schoon te maken. Met onze nieuwe eenvoudig te reinigen bakplaten heb je geen bakpapier meer nodig, of boter om de bakplaat in te vetten, dankzij hun speciale antiaanbaklaag. En dankzij hun compacte vorm passen ze ook perfect op het aanrecht of in de vaatwasser. Zo heb je meer tijd voor leuke dingen en laat je de reiniging volledig over aan je vaatwasser.

Gebruik doeltreffende maar niet-agressieve reinigingsproducten.

Gebruik doeltreffende maar niet-agressieve reinigingsproducten.

Normale reinigingsmiddelen zijn niet efficiënt genoeg voor het reinigen van ovens, omdat ze niet ontworpen zijn om oliën af te breken of verbrande etensresten te verwijderen. Om die verbrande resten niet te moeten schrobben, kan je de Bosch reinigingsgelspray gebruiken voor de binnenruimte van de oven. Het product is geurloos en zal de smaak van je gerechten dus niet beïnvloeden. De Bosch reinigingsgel is de ideale oplossing voor een intensieve reiniging en om hardnekkig vuil te verwijderen: gewoon gelijkmatig aanbrengen in de afgekoelde binnenruimte en minimaal twee uur laten inwerken. Gebruik een vochtige doek om resten te verwijderen en veeg de binnenkant van de oven grondig schoon.

MyBosch

Meld je nu aan en ontvang 10% welkomstkorting!

Onze service

Perfecte service – voor en na de aankoop.

Bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 8.00 en 18.00 uur en op zaterdag tussen 9.00 en 17.00 uur. 088 424 4010

Ontdek Bosch

Ontdek kwaliteit, perfectie en betrouwbaarheid.

Vind een dealer

Vind een verkooppunt bij jou in de buurt.